How trade relationships and tariffs are affecting trade

Manieren waarop de handel door politieke spanningen kan worden beïnvloed en hoe bedrijven kunnen werken aan het beperken van risico's en het maximaliseren van groeikansen.

Grensoverschrijdende handelsbetrekkingen zijn belangrijk voor de wereldeconomie, maar kunnen onderhevig zijn aan politieke spanningen en tarieven. In het tweede evenement van onze vierdelige reeks "From crisis to opportunity: what's the future of trade?" brachten wij een panel van deskundigen bijeen om te debatteren over de politieke risico's waarmee exporteurs momenteel te maken kunnen krijgen en hoe zij deze het beste het hoofd kunnen bieden.

Download de white paper

Als je handel drijft met een land, ga je niet vaak met hen in oorlog.

Gordon Cessford
Lesley Batchelor

Het panel, dat werd ingeleid door Andreas Tesch, CMO van Atradius, en gemodereerd door journaliste Daisy McAndrew, bestond uit: 

  • John Hulsman - Voorzitter van John C. Hulsman Enterprises

  • Lesley Batchelor - Directeur van Export Boot Camps

  • Gordon Cessford - Regionaal directeur voor Atradius in Noord-Amerika

Het panel besprak culturele kwesties en handelsovereenkomsten. Zij erkenden de impact die de voormalige Amerikaanse president Trump heeft uitgeoefend op de tarieven en onderzochten hoe deze kunnen worden voortgezet onder de huidige Amerikaanse president Joe Biden. Zij bespraken het belang van Covid-19-vaccins en het schadelijke vooruitzicht van vaccinprotectionisme.

Deze white paper geeft de belangrijkste thema's en punten van hun discussie weer, en is niet noodzakelijk een weergave van de standpunten van Atradius.

Heb je het event gemist?

Bekijk hieronder de samenvatting van ons tweede webinar, " How trade relationships and tariffs are affecting trade worldwide. ", of bekijk de volledige opname hier

 

Neem deel aan de toekomstige events in deze reeks

  • The impact of digitalisation on trade - 5 mei, 9:00 CET
  • De-globalisation – a new way to trade but will it stick? - 23 juni, 11:00 CET
Stuur mij een uitnodiging