Jaarverslagen

Het jaarverslag geeft een compleet overzicht van de prestaties van Atradius N.V. over het afgelopen jaar. Erin opgenomen zijn de resultaten en strategie, jaarcijfers en overige financiële informatie.

Atradius Jaarverslag 2022 - Veerkracht in moeilijke tijden

 

 

 

 

 

 

 

 

Atradius Annual Report 2022 | Atradius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamicline

Bij Atradius blijven we ons inzetten om handel mogelijk te maken en veerkrachtige oplossingen te ontwikkelen in deze uitdagende tijden. 2022 was het derde jaar waarin de wereld met de realiteit van COVID-19 werd geconfronteerd. Maar de inval van Rusland in Oekraïne heeft de onzekerheid verder aangewakkerd en een keten van gebeurtenissen in gang gezet die door de wereldeconomie razen en ons dwingen ons aan te passen aan de veranderende risico-omgeving. In deze dynamische omgeving waar de onzekerheid ongekend hoog blijft, met aanhoudende risico-uitdagingen over de hele wereld, hebben ons bedrijf en onze mensen samen met onze klanten en zakenpartners gewerkt aan het doorstaan van onzekere tijden.

De inkomsten uit verzekeringspremies stegen met 17,1%, terwijl de schadequote over 2022 steeg tot 38,7%. Hierdoor steeg het resultaat van de Atradius verzekeringen en diensten met 37,1% tot EUR 414,8 miljoen en het jaarresultaat met 38,3% tot EUR 332,2 miljoen. De klantenbinding van 93,5% toont aan dat de klanten vertrouwen hebben in Atradius en dat er een gestage vraag is naar de diensten van Atradius.

Bedrijfsvooruitzichten 

Naar verwachting zal de wereldwijde groei in 2023 haperen omdat de wereldeconomie in de eerste helft van het jaar op de rand van een recessie balanceert.  De wereldwijde bbp-prognose bedraagt slechts 1,3% in 2023, het zwakste groeiprofiel sinds de financiële crisis.  Dit beeld geldt vooral voor de geavanceerde economieën, met een verwachte groei van 0,2% in totaal en zelfs een milde recessie in de eurozone, de VS en het VK.  De vooruitzichten voor de opkomende economieën zijn positiever met een voorspelde totale groei van 2,9% en de verwachting dat sommige markten zoals China en India beter zullen presteren.  In 2023 zal het aantal faillissementen op de meeste markten blijven evolueren richting het normale, pre-pandemische niveau.

In het algemeen blijven de risico's voor de wereldeconomie groot en de huidige risico-omgeving maakt het voor bedrijven nog moeilijker om sterker uit de Covid-19 pandemie te komen.

 

*De laatste Jaarverslagen en samenvattingen zijn beschikbaar onderaan deze pagina in Adobe Reader. (Download Adobe Reader).