Jaarverslagen

Het jaarverslag is een uitgebreid overzicht van de prestaties van Atradius N.V. in het afgelopen jaar. Het bevat prestaties en strategie, de jaarrekening en aanvullende financiële informatie.

Atradius Jaarverslag 2023 - Een andere kijk op zakendoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atradius Annual Report 2023 | Atradius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamicline

Atradius helpt haar klanten zich aan te passen en zich te ontwikkelen door een grondig inzicht te hebben in de opkomende trends en risico's die de handel bepalen. Wij helpen onze klanten zich aan te passen aan veranderingen en kansen te grijpen, zodat we samen kunnen groeien.

Vóór de pandemie kwamen crises sporadisch voor. Als ze zich voordeden, hadden bedrijven de tijd om te verwerken, bij te stellen en te reageren voor de volgende schok. In de afgelopen jaren zijn gebeurtenissen, crises en verstoringen steeds frequenter geworden, met nauwelijks een moment van rust ertussen.

Geconfronteerd met zoveel verandering is het gemakkelijk om de aandacht te richten op de negatieve aspecten, maar dit stelt ons ook in staat om 'de business te heroverwegen' als reactie op het veranderende risicolandschap. Disruptie moet worden gezien als een kans om te leren en te groeien. Dit geldt niet alleen voor Atradius, maar voor alle bedrijven. Dat is wat we doen, samenwerken met onze klanten.

De omzet van het verzekeringsbedrijf steeg met 2,4% dankzij een sterke klantenbinding en een toename van het aantal polishouders. Dit weerspiegelt de sterke vraag naar het productaanbod en de kwaliteit van de dienstverlening van Atradius. De brutoschaderatio is gestegen naar 39,4% (van 38,7% in 2022), doordat het aantal wanbetalingen in sommige markten het niveau van vóór de pandemie heeft overschreden, terwijl andere markten zich nog aan het aanpassen zijn. De recurrente kostenratio voor het jaar bedraagt 34,8%, een stijging van 1,0% ten opzichte van 2022, het resultaat van voortdurende investeringen in de ontwikkeling van strategische systemen.

Zakelijke vooruitzichten

De wereldwijde groei zal naar verwachting vertragen tot 1,9% in 2024, het laagste groeipercentage sinds de wereldwijde financiële crisis (exclusief de door COVID veroorzaakte vertraging in 2020). Het wereldwijde bbp in 2024 zal naar verwachting verzwakken in verschillende grote economieën zoals de VS en China begin 2024, gevolgd door slechts een zwak herstel. De groei in alle grote geavanceerde markten - de VS, het VK en de eurozone - zal naar verwachting zwak blijven in 2024. De verkrapping van het monetaire en fiscale beleid zal, samen met de uitputting van spaaroverschotten, wegen op de Amerikaanse economie.

Voor opkomende markten wordt verwacht dat de bbp-groei in 2024 licht zal dalen, waarbij Azië de snelst groeiende regio is (4,6%) en Latijns-Amerika naar verwachting een tragere groei zal vertonen in 2024. In 2024 zal het aantal wanbetalingen naar verwachting toenemen in de meeste markten, met een gematigde stijging van de vorderingen die op termijn zal volgen. Hoewel de wereldwijde economische activiteit veerkrachtiger is gebleken dan verwacht, blijven er risico's bestaan die de wereldeconomie in 2024 zouden kunnen doen ontsporen.

*De laatste Jaarverslagen en samenvattingen zijn beschikbaar onderaan deze pagina in Adobe Reader. (Download Adobe Reader).