Kredietverzekering in vraag en antwoord.

De meest gestelde vragen over kredietverzekering beantwoord.

Een kredietverzekering van Atradius is een eenvoudige, rendabele en flexibele manier om ervoor te zorgen dat u wordt betaald voor uw producten en diensten. Onze oplossingen voor kmo's, grote ondernemingen en multinationals bieden een kredietbescherming op maat voor elk type onderneming. Hieronder vindt u alvast een antwoord op de meest gestelde vragen.

Een kredietverzekering, wat is dat?

Met een kredietverzekering houdt u uw kredietrisico onder controle en beschermt u uw handelsvorderingen tegen de desastreuze gevolgen van laatbetalers, wanbetalers of faillissementen.

U kunt een kredietverzekering afsluiten voor klanten in eigen land en/of in het buitenland, met een flexibele dekking op maat.

Waarom zou ik mezelf beschermen tegen kredietrisico's?

Gemoedsrust is in het huidige economische klimaat een prima reden om een kredietverzekering af te sluiten! Met onze oplossingen bent u zeker dat uw handelsvorderingen optimaal beschermd zijn tegen de mogelijk desastreuze gevolgen van een faillissement van één van uw klanten.

Hoe werkt een kredietverzekering als financieel instrument?

Kredietverstrekkers weten dat wanneer een van uw grote klanten niet langer kan betalen, ook de terugbetaling van uw lening mogelijk in het gedrang komt. Een kredietverzekering vermindert dat risico, met vaak meer gunstige leningsvoorwaarden tot gevolg.

Een kredietverzekeringspolis kan ook in pand gegeven worden bij uw bank.

Hoe zwengelt een kredietverzekering de verkoop aan?

Met een kredietverzekering kunt u meer goederen op krediet verkopen en daalt het algemene wanbetalingsrisico. U kunt bovendien met een gerust gemoed piekmomenten en drukkere verkoopperiodes opvangen en nieuwe producten of gebieden verkennen.

U gaat op zoek naar winstgevende prospects en hoeft geen tijd meer te besteden aan niet betalende klanten.

Hoe werkt een kredietverzekering als verzekeringsproduct?

Doorgaans geldt dat 20% van de klanten van een onderneming goed zijn voor 80% van alle verkopen. Een kredietverzekering behoedt uw onderneming voor rampen, bijvoorbeeld wanneer een van uw grote klanten zijn rekeningen niet langer kan betalen.

Hoeveel kost een kredietverzekering?

Voor uw kredietverzekering betaalt u doorgaans een fractie van 1% van uw omzet. De premievoet is sterk afhankelijk van het type onderneming, uw sector, uw jaaromzet, het type van klanten en uw verlieshistoriek.

Grafiek premieberekening kredietverzekering

Moet ik voor al mijn klanten een kredietverzekering nemen?

Dat hoeft niet altijd! Afhankelijk van het type polis dat u ondertekent wordt er ingespeeld op bepaalde noden. Soms kiest u zelf welke klanten u verzekert, soms gaan we voor de volledige omzet.  Of we dekken enkel uw grootste afnemers ... die meteen ook het grootste risico inhouden mochten ze niet langer in staat zijn te betalen.

Welke verliezen zijn verzekerd?

Uw polis dekt heel wat mogelijke verliezen, gaande van wanbetalingen over politieke risico’s tot oninbare facturen door faillissement.

Waarom zou ik niet gewoon zelf een reserve aanleggen?

Hoewel sommige ondernemingen in het verleden zelf een reserve opbouwden om zich te beschermen tegen kredietrisico's, is deze manier van werken vandaag kostelijker geworden. Onder sommige stelsels mogen ondernemingen niet langer hun voorziening voor oninbaarheid verrekenen om hun belastingaftrek te bepalen. Anderzijds is de premie van een kredietverzekering aftrekbaar. Zo kunt u uw reserves voor andere dingen aanspreken.

Waarom zou ik kiezen voor Atradius?

Atradius is een van 's werelds grootste kredietverzekeraars en absoluut marktleider in België en Luxemburg. We bieden uitzonderlijke producten aan die hun nut reeds hebben bewezen en die u vertrouwen geven in de financiële stabiliteit van uw onderneming op lange termijn.

Samen met onze internationaal toonaangevende partners bieden we een afdoende herverzekeringscapaciteit en directe toegang tot meer dan 200 miljoen klanten wereldwijd. Atradius heeft altijd de geknipte oplossing voor u, waar ook ter wereld.

Met 98.6% tevredenheid bij onze klanten gaan we elke dag vol voor die laatste 1.4%.