Hoe werkt CashFirst?

In 5 simpele stappen!

In 5 eenvoudige stappen lichten we toe hoe u zich beschermt tegen wanbetaling van facturen en u ook minimum 90% van het verzekerde factuurbedrag op uw rekening ontvangt, en dat uiterlijk 30 tot 60 dagen na vervaldatum.

stap 1Stap 1. Aanmelden op het CashFirst portaal

Via uw inloggegevens hebt u 24/24 toegang tot het Atradius CashFirst Portaal. Hier kan u in realtime goedkeuring van dekking aanvragen voor de factuur die u wenst te verzekeren.

stap 2Stap 2. Controle debiteur

Wanneer u het unieke identificatienummer van uw debiteur ingeeft - bijvoorbeeld het BTW-nummer voor Belgische bedrijven of het KvK-nummer voor Nederlandse bedrijven - dan ontvangt u onmiddellijk antwoord over de goedkeuring van het betrokken bedrag. Geen uniek identificatienummer? Geen probleem. Dan kan u gewoon het adres ingeven en zo alsnog de juiste debiteur lokaliseren.

stap 3Stap 3. Uw klant betaalt tijdig zijn factuur

U hebt goederen of diensten geleverd en gefactureerd. Uw klant betaalt uw factuur zoals afgesproken op of zelfs voor de vervaldag? Fijn zo, u kunt zich concentreren op de volgende lucratieve deal. U heeft geen gebruik moeten maken van de CashFirst-dekking.

stap 4Stap 4. Incasso en uitbetaling

Uw klant heeft niet betaald op de vervaldag? Geef de factuur dan uiterlijk 30 dagen later door aan Atradius en wij doen er alles aan om uw factuur zo snel mogelijk te incasseren. Betaalt de debiteur ons snel dan krijgt u onmiddellijk de geïnde bedragen volledig doorgestort. Betaalt hij trager of helemaal niet dan weet u zeker dat u uiterlijk 60 dagen na vervaldag alvast 90% van het verzekerde bedrag op uw rekening zal ontvangen.

stap 5Stap 5. Uitbetaling resterende 10%

Na incasso betalen we het gedeelte dat we bovenop de reeds uitbetaalde 90% konden invorderen onmiddellijk uit. Bij volledige betaling ontvangt u zo de resterende 10% van het factuurbedrag.


 

Brochure CashFirst

Heeft u interesse of wenst u bijkomende informatie?