Customer service charter

Het Atradius Customer Service Charter is onze belofte aan u. Het laat zien hoe we ons inspannen om u te voorzien van uitstekende communicatie, service, ondersteuning en advies.

In alles wat we doen, streven we naar het allerhoogste niveau van dienstverlening. Dit noemen we ons 'service commitment'. Deze belofte maken we waar in elk aspect van onze activiteiten: of het nu gaat om onze ethische waarden, het opleiden van mensen of het opbouwen van een  relatie met u.

Soepele communicatie

Onze klantenteams voor accountmanagement en customer service zijn opgeleid om snel en efficiënt te reageren op uw vragen en verzoeken. Altijd krijgt u van ons een individuele contactpersoon en duidelijke contactgegevens.

We monitoren en evalueren onze communicatie regelmatig, om u een continue hoge kwaliteit te bieden. Speelt er iets binnen uw account of in het contact met deze teams, deel dan vooral uw ervaringen met ons. We zijn blij met al uw feedback, want enkel op basis daarvan kunnen we werken aan eventuele nodige verbeteringen.

Eenvoudige polisadministratie

Bij al onze diensten bieden we u begeleiding en ondersteuning, of het nu gaat om de polisadministratie of om de toegang tot en het gebruik van onze online systemen, zoals Atrium en Atradius Insights.

Verder doen we ons best om de administratieve verplichtingen rond uw polis tot een minimum te beperken. Ook als uw polis verlengd moet worden, zorgen we ervoor dat het proces duidelijk is en dat u de benodigde documentatie op tijd van ons ontvangt.

Onze facturen zijn eveneens helder: u leest direct wat u moet betalen, voor welke dienst en vóór welke datum.

Samen werken aan kredietlimieten

U krijgt tijdig bericht van een kredietlimietbeslissing en we houden u tijdens het hele proces op de hoogte.

We beslissen trouwens niet buiten u om. Waar mogelijk, werken we met u samen om aanvullende informatie te vergaren over uw afnemers. Natuurlijk houden we daarbij rekening met uw handelsrelaties. Als het aan de orde is, zullen we u ook laten weten wat de rating is van uw afnemers, zodat u uw creditmanagement daarop kunt afstemmen.

Is het nodig een kredietlimiet te beperken of in te trekken, dan zullen we u genoeg tijd geven om andere handelsafspraken te maken (behalve in uitzonderlijke omstandigheden).

We proberen onze beloftes waar te maken. En mocht u het niet eens zijn met een van onze beslissingen, dan kunt u altijd terugvallen op onze transparante bezwaarprocedure.

Efficiënte service op het vlak van claims en incasso’s

Het enige wat u hoeft te doen, is ons stappenplan te volgen, van het melden van openstaande vorderingen tot het indienen van een claim.

Tijdens het hele incasso- en claimsproces werken we nauw met u samen. Dit betekent dat u beschikt over up-to-date informatie over uw zaak, dat we de incassowerkwijze met u afstemmen, en dat we de geïnde bedragen zo snel mogelijk aan u overmaken.

Is het niet mogelijk om (volledig) uit te keren, dan ontvangt u van ons een duidelijke verklaring.

Bouwen aan onze relatie

We geloven dat we u optimaal ondersteunen als we niet alleen uw business kennen, maar ook uw strategie en uw markt. Onze hoogopgeleide mensen zijn specialist op hun eigen gebied en op het uwe. Zij worden ondersteund door een programma van continue professionele ontwikkeling.

Contact met ons opnemen

Is er iets wat u met ons wilt bespreken, neem dan contact op met uw eigen accountmanager.

Atradius Crédito y Caución SA de Seguros y Reaseguros
Jan Van Genstraat 1, bus 201-202
2000 Antwerpen
Tel.: +32 (0)3 202 47 47

Documenten