Kemiex en Atradius gaan partnership aan.

Atradius en Kemiex bundelen hun krachten om het eerste online handelsplatform voor Active Pharmaceutical Ingredients (API's) en additieven te introduceren.

Man in chemistry lab | Atradius

Als een van 's werelds toonaangevende kredietverzekeraars is Atradius altijd een koploper geweest in het benutten van slimme en innovatieve technologie om onze klanten op de meest efficiënte manier van dienst te zijn.

De samenwerking van Atradius met Kemiex is een belangrijke mijlpaal in het gebruik van de nieuwste technologie om innovatieve oplossingen voor klanten te bieden.

Het Kemiex-platform is het eerste online handelsplatform voor actieve farmaceutische ingrediënten (API's) en additieven. Het biedt een handige, efficiënte en veilige handelsoplossing voor bedrijven in de farmaceutische, veterinaire, menselijke en dierlijke voedingsindustrie. Het helpt handelaren, kopers en verkopers van API's en Additieven om betrouwbare en compliant tegenpartijen te identificeren en veilige handel te drijven in een wereldwijde en sterk gefragmenteerde markt.

Kemiex maakt gebruik van de huidige trends van digitalisering, platformisering, connectiviteit, big data en sociale functies om gebruikers een nieuwe ervaring te bieden.

Veilige handel

Het in Zwitserland gevestigde bedrijf Kemiex heeft een state-of-the-art online handelsplatform ontwikkeld in samenwerking met Atradius. Atradius neemt deel door inzicht te verschaffen in het kredietrisico en de handel tussen verkopers en kopers te verzekeren, aanvankelijk beginnend op 8 Europese markten. Voor het eerst wordt een handelskredietverzekering voor afzonderlijke transacties door Atradius beschikbaar gesteld via één klik op het Kemiex-platform.

Het platform werd ontworpen als alternatief voor de huidige handelsprocessen die vaak tijdrovend en ondoorzichtig zijn en gelimiteerd tot persoonlijke netwerken. Het gaat ook in op sectorspecifieke overwegingen over de noodzaak tot strikte naleving van kwaliteitscontrolemaatregelen.

Gebruikers van het platform zijn verbonden met een wereldwijd netwerk van gekwalificeerde tegenpartijen waardoor ze de doorlooptijden van transacties kunnen verkorten, meer concurrerende prijzen kunnen bereiken en volledige controle over het handelsproces kunnen behouden.

Betrouwbaarheid eerst

Het grootste voordeel van het Kemiex-platform is dat het toegang geeft tot een wereldwijd netwerk van betrouwbare tegenpartijen die kredietwaardig zijn en voldoen aan regelgeving en kwaliteitscontroles. Kemiex beoordeelt of elk bedrijf op het platform voldoet aan kwaliteitsnormen en strikte brancheregels, terwijl Atradius de kredietwaardigheid beoordeelt. Samen bewaken en beoordelen Kemiex en Atradius voortdurend de bedrijven, hun transacties en hun gedrag, om ervoor te zorgen dat alle partijen op het platform toegang hebben tot actuele en betrouwbare informatie en dat elke transactie via het platform veilig is.

Het platform staat open voor registratie en de handel zal later dit jaar officieel worden geïntroduceerd met alle geïntegreerde diensten.

Kemiex

Kemiex, opgericht in 2017, lanceerde de eerste B2B-handelsoplossing voor API's en additieven voor de farmaceutische, veterinaire, voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Het is een exclusieve goederenruil voor handelaren, kopers en verkopers die voldoen aan vooraf gedefinieerde kwaliteitsborging en financiële due diligence-criteria.

Kemiex is een team van zeer gemotiveerde internationale professionals met de missie om de handel in API's en additieven te verbeteren. Het team wordt ondersteund door senior adviseurs van toonaangevende bedrijven en ondernemers in verschillende sectoren, zoals Pharma, Insurance, IT, Consulting en Financial Services.

Ga voor meer informatie naar www.kemiex.com

Gerelateerde content

Kredietverzekering, onze core business

Een kredietverzekering van Atradius, een eenvoudige en flexibele verzekering die ervoor zorgt dat u steeds wordt betaald voor uw producten en diensten, zelfs bij faillissement van één van uw klanten.

Atradius Incasso

Product

Atradius Collections biedt haar incassodiensten aan in elk land, elke tijdzone, valuta en taal, ongeacht waar u of uw debiteur ook in de wereld gevestigd zijn.

Atradius Garanties

Product

Garanties en borgstellingen vormen een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. Atradius is een internationaal erkende garantieverstrekker met een lokale aanpak.