Meer informatie over onze panelleden

Onze virtuele evenementen hebben als doel ons publiek de meest waardevolle inzichten te bieden in de huidige economische situatie, de potentiële toekomstige ontwikkelingen en de laatste trends op het gebied van economie, internationale handel en digitale innovatie.

Onze panelleden worden gekozen op basis van hun specifieke achtergrond, expertise en vermogen om inzichten te delen.

Hieronder treft u meer informatie over de panelleden voor het eerstvolgende virtuele event.

Our panel


 

Onze panelleden voor event #4

Andreas TeschAndreas Tesch - onze CMO en Atradius gastheer voor de Virtual Events Series

Andreas Tesch – onze CMO en Atradius gastheer voor de Virtual Events Series

Andreas Tesch werd in oktober 2011 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Market Officer (CMO).

Als CMO is hij wereldwijd verantwoordelijk voor Atradius kredietverzekering (met uitzondering van Spanje, Portugal en Brazilië) en voor de departementen Atradius Dutch State Business, Global, Special Products en Group Communications & Commercial Development.

Dhr. Tesch werd in 2007 hoofd van Global, Oceania en New Markets van Atradius, na zes jaar diverse managementfuncties binnen het bedrijf te hebben bekleed, variërend van Risk Services voor Centraal- en Oost-Europa tot Corporate Development & Communications.

Voordat hij werkzaam was bij Atradius was Andreas Tesch directeur van Simon Kucher & Partners, waar hij cliënten adviseerde op het gebied van strategie, fusies en overnames.
Andreas Tesch behaalde een diploma Business Administration aan de universiteit van Keulen.

Daisy McAndrewDaisy McAndrew - onze moderator voor de Virtual Events Series

Daisy McAndrew: onze moderator voor de Virtual Events Series

Daisy McAndrew is een populaire conferentie facilitator met specifieke expertise in financiën en politiek.

Het gezicht van deze spraakmakende presentator en mediatrainer is vaak te zien op de schermen als ze kranten voor Sky News, BBC News en This Morning recenseert. Momenteel doet ze regelmatig politiek commentaar voor Euronews.

Voordat ze ITV News verliet om freelance te gaan werken, bracht Daisy er zeven jaar lang effectief verslag uit over belangrijke zaken als de kredietcrisis en de recessie als economisch redacteur, en presenteerde ze ITV Lunchtime en Weekend News alsook ITV’s Moral of the Story.

Voorafgaand aan ITV presenteerde zij (als Daisy Sampson) de Daily Politics van de BBC en was zij de politieke correspondente van BBC Breakfast News.

Voordat ze naar de BBC trok, schreef Daisy 10 jaar lang in Westminster voor kranten van de Press Gallery, profileerde ze parlementsleden in The House Magazine (die ze later ook redigeerde) en werd ze uiteindelijk de perssecretaris voor Lib Dem-leider Charles Kennedy.

Daisy was eveneens consultant op de BBC's A-Z van Politiek en gaf The Politics Companion uit, gepubliceerd door Chrysalis boeken.

Ze had haar eigen show tijdens de spitsuren op LBC Radio als gastheer van de wekelijkse O2 Business Show in 2013, die de laatste zakelijke roddels aan het licht bracht door middel van gesprekken met vooraanstaande Britse experts.

Ze draagt niet alleen het St John's Hospice een warm hart toe maar is ook een actieve steunpilaar van Crisis, verder is ze eveneens de trustee van de Internews Europe die de lokale media wereldwijd in staat wil stellen om mensen het nieuws en de informatie te geven die ze nodig hebben.

De lofbetuigingen aan Daisy’s adres blijven groeien terwijl ze de verankering van London Live aan de lijst toevoegt. De omroepster nam alle berichtgeving rond de Londense burgemeestersverkiezingen van 2016 op zich, inclusief “het laatste nieuws” en exclusieve interviews.


 

LindaDr Linda Yueh

Dr Linda Yueh

Linda Yueh is Fellow in Economics, St Edmund Hall, Oxford University en Adjunct Professor Economie, London Business School. Zij publiceert regelmatig, is gasthoogleraar aan LSE IDEAS en voorzitter van de LSE Economic Diplomacy Commission, en vervult daarnaast een groot aantal adviesfuncties.

Linda is een gerespecteerd auteur en schreef The Great Economists: How Their Ideas Can Help Us Today, dat in 2018 door The Times werd geselecteerd als Best Business Book of the Year en door Newsweek als Best Non-Fiction of the Year.

Linda is adviseur van de UK Board of Trade, bestuurslid van een aantal LSE-genoteerde bedrijven en voorzitter van The Royal Commonwealth Society. Zij heeft onder meer de Wereldbank, de Europese Commissie, de Aziatische Ontwikkelingsbank en het World Economic Forum geadviseerd. Zij is trustee van Malaria No More UK en de Coutts Foundation, waar zij voorzitter is van het Audit, Finance and Investment Committee. Zij is ook adviseur geweest van de British Chambers of Commerce (BCC), en bestuurslid van London & Partners, het officiële promotiebureau voor Londen.

Naast haar academische werk is Linda een omroepster voor TV en radio en was zij de BBC's Chief Business Correspondent en presentatrice van "Talking Business with Linda Yueh", alsook Economics Editor bij Bloomberg TV.

Valter VieroValter Viero

Valter Viero

Valter Viero werd in 1990 benoemd tot assistent-financieel directeur van Acciaierie Valbruna SpA en bekleedt thans verschillende functies als directeur en secretaris van dochterondernemingen van de Groep. Zijn voornaamste taak is het toezicht houden op de internationale activiteiten van de Valbruna Groep, waaronder het internationale credit management.

In 1992 werd Valter Directeur van JV Avesta Valbruna AB (nu Valbruna Nordic AB) in Zweden. Hij werd benoemd tot Directeur en Secretaris van Valbruna UK in 2003 en van Valbruna Stainless Inc. en Valbruna Slater Stainless Inc. in Fort Wayne, Indiana, VS in 2004. Hij trad toe tot de Raad van Bestuur van Valbruna ASW in Welland, Ontario, Canada, na de overname door de Valbruna Group in september 2019.

De Valbruna Group is een toonaangevende internationale fabrikant en distributeur van roestvrij staal en nikkellegeringen, staven en draden voor kritische toepassingen in strategische industrieën, waaronder energie, auto-industrie, lucht- en ruimtevaart en medische sector. De Groep, die al bijna 100 jaar actief is, heeft een omzet van 1 miljard euro en telt wereldwijd 2.700 medewerkers die vanuit vier grote productiefaciliteiten en 42 dochterondernemingen opereren.

Valter is erkend accountant in Italië en studeerde in 1989 met grote onderscheiding af in economie en bedrijfskunde aan de universiteit van Turijn en in 1990 met een MBA aan de CUOA van Vicenza. Hij spreekt Italiaans, Engels, Spaans en Frans.

Bart Jan KoopmanBart Jan Koopman

Bart Jan Koopman

Bart Jan Koopman is directeur van evofenedex, de Nederlandse vereniging voor handel, export, import en logistiek, die zo'n 15.000 bedrijven in Nederland vertegenwoordigt. Evofenedex is in 2015 ontstaan toen Bart Jan als directeur van de Nederlandse exportorganisatie Fenedex de fusie met de logistieke organisatie EVO faciliteerde.

Als founding partner stond Bart Jan aan de wieg van het huidige publiek-private samenwerkingsverband, Nederland in Bedrijf (NL IB), samen met de landelijke werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij adviseert MKB-bedrijven en multinationals over hun internationale strategie en adviseert de Nederlandse overheid over vraagstukken die van invloed zijn op de handelsstrategie.

Bart Jan heeft in de Raad van Commissarissen van verschillende bedrijven gezeten, alsmede in de Raad van Advies voor Geschillenbeslechting voor de consultancy sector in Nederland.

Na afronding van zijn studie Algemene en Bedrijfseconomie en Rechten aan de Universiteit van Amsterdam, trad Bart Jan in 1986 als management trainee in dienst bij de Nederlandse multinational AkzoNobel. Tot eind 1996 bekleedde hij diverse internationale marketing en sales management functies, waarna hij werd bevorderd tot Global Marketing Director en Country Director voor AkzoNobel Coatings. Van 2000 tot 2007 was Bart Jan werkzaam als Top Executive en Business Unit Manager Decorative Coatings Retail & Trade (omzet> 1 miljard EUR) en CEO van AkzoNobel France. In 2008 benoemde AkzoNobel hem tot Global Integration Manager voor de overname van ICI.

Eric den Boogert Eric den Boogert

Eric den Boogert

Eric den Boogert werd in 2011 benoemd tot Managing Director van Atradius in Azië en het Midden-Oosten. Als lid van het Atradius Leadership Team is hij direct verantwoordelijk voor alle activiteiten en de strategie in Azië en het Midden-Oosten.

Eric trad in 1995 in dienst van de onderneming en werkte in commerciële functies in Nederland (Breda), Duitsland (Keulen), het Verenigd Koninkrijk (Londen) en India (Mumbai) voordat hij in januari 2006 naar Hong Kong verhuisde om de functie van Regional Sales Manager New Markets op zich te nemen. Later werd hij gepromoveerd tot Deputy Regional Director New Markets en Country Manager voor Hong Kong.

In zijn vorige functies was Eric als Regional Sales Manager verantwoordelijk voor business development in Japan, China, Hong Kong, India, de Verenigde Arabische Emiraten en Brazilië, waar hij er elk jaar in slaagde een groei te realiseren die zijn doelstellingen overtrof.

Eric is afgestudeerd in de rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft ruime ervaring in opkomende markten in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Hierdoor beschikt hij over een sterk ontwikkeld commercieel inzicht, dat mede vorm heeft gegeven aan de diensten en oplossingen die Atradius in Azië aanbiedt.